divendres, 23 de gener del 2009

Posen en marxa un pla de neteja que inclou la compra d'una màquina escombradora

RIUDARENES


J.C.. Riudarenes.
L'Ajuntament de Riudarenes ha posat en marxa un pla de neteja de carrers i espais públics per aquest 2009 amb l'objectiu de millorar el servei, ja que, segons afirma l'alcalde, Narcís Colomé, «el sistema de neteja actual era bastant precari i calia renovar-lo». El pla preveu millores en la recollida de deixalles i de reciclatge. Com a primera actuació, el consistori ha comprat una màquina escombradora a través de l'empresa municipal Semursa, que, a banda «de fer més diligent i àgil la neteja, alliberarà els treballadors de feina», assegura l'equip de govern. L'alcalde informa també que es comprarà un camió de recollida de deixalles nou.

dijous, 22 de gener del 2009

Naturalista

Darwin, Charles Robert (1809-82) HIST. `darwin.wav', `play"]

Charles Darwin

Cèlebre naturalista anglès, autor de la teoria de l'evolució de les espècies per selecció natural. Va néixer el 12 de febrer de 1809 en Shrewsbury, fill d'un metge i nét d'un famosos naturalista (Erasmus Darwin). Influenciat pel seu pare va emprendre estudis de medicina a Edimburg, que va abandonar aviat, i estudis de teologia a la universitat de Cambridge, on va aprofundir el seu interès per les ciències naturals. En la seva estada a Edimburg va ser crucial la seva amistat amb el professor de botànica J.T. Henslow, amb qui va travar una certa amistat malgrat la diferència d'edat i d'estatus acadèmic. La lectura de les obres de Alexander von Humboldt i de Herschel van aprofundir el seu interès per les seves afeccions naturalistes. Henslow li va proporcionar l'oportunitat d'embarcar-se en el Beagle, capitanejat per Fitz-Roy, com a naturalista oficial, en un viatge d'exploració científica per l'hemisferi sud (Cabo Verd, illes d'Amèrica del sud, illes Galàpagos, Brasil i Austràlia). Aquest viatge va resultar definitiu per a Darwin, ja que l'enorme quantitat i varietat d'observacions i de material biològic classificat durant aquesta travessia i, en especial, les observacions realitzades a les illes Galàpagos, van constituir el material a partir del qual Darwin va concebre la teoria de l'evolució de les espècies per mitjà de la selecció natural. Durant la travessia del Beagle, Darwin va escriure un minuciós diari naturalista que va ser publicat i que li va donar a conèixer en el món científic. No obstant això, encara que algunes de les idees bàsiques de la seva teoria evolutiva ja les va començar a concebre durant l'esmentada travessia, no seria fins a vint-i-tres anys més tard que Darwin publicaria de manera acabada la seva famosa teoria. Després del viatge, que va durar del 27 de desembre de 1831 al 2 d'octubre de 1836, es va establir a Londres, on va travar amistat amb científics de gran vàlua com l'eminent geòleg Charles Lyell, o els naturalistes Joseph Hooker i T.H. Huxley.

Vota'm al TOP CATALÀ!

Visca la terra, mori el mal govern!

Tots els blocs adherits a aquesta xarxa som blocaires catalans que, des de la nostra llibertat de criteri, pensament i opinió, lluitem per una terra lliure i pròspera.

Seguidors

Dades personals

La meva foto
Riudarenes
Amics de la natura