dissabte, 29 d’agost del 2009

possible moció de censura a Sils

S'ha demostrat que els grups socialistes municipals són incapaços d'entendres amb ningú i van caient en molts pobles. Van ser ells qui van començar a desplaçar les llistes més votades, com els casos de Cassà o Amer, on ciu va guanyar i per una circumstància o altre no Governen. L'obessió socialista contra ciu va començar al no respectar la victòria convergent a la Generalitat, però de mica en mica s'ensorra aquesta diabólica obsessió del psc.

Estatut CiU insta evitar "elucubracions" sobre la sentència i ocupar-se més dels aturats i la crisi

MADRID, 29 Ago. (EUROPA PRESS) -


El portaveu adjunt de CiU al Congrés, Josep Sánchez Llibre, recomana evitar "elucubracions" al voltant de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut i les possibles respostes que han de donar-se, ja que segons la seva opinió allò prioritari és ocupar-se de la crisi econòmica.

En declaracions a Europa Press, Sánchez Llibre ha expressat la seva convicció que l'Estatut és constitucional però, el TC diu el contrari, entén que caldrà analitzar la sentència i estudiar quin ha de ser la reacció més adequada des de Catalunya, que en tot cas CiU vol que sigui unitària.

Això sí, ha subratllat que aquesta reflexió ha de fer-se una vegada produït l'error judicial, ja que considera que "fer elucubracions sobre el futur" no té sentit quan "hi ha problemes importantíssims de l'economia, amb cada dia més gent anant a l'atur i moltíssimes empreses tancant".

L'ATUR SÍ QUE ÉS PREOCUPACIÓ A CURT TERMINI

"La sentència, quan arribi arribarà, però allò que ens preocupa és la gent que pot anar a l'atur i que no arriba a final de mes. Fer suposicions del que passarà amb la sentència, cadascú s'ho trobarà, però CiU es vol ocupar de l'economia productiva, que hi hagi confiança, i que l'economia espanyola remunti --ha proclamat--. Aquesta és la nostra única preocupació a curt termini i no ens agrada fer futurisme sobre allo que passarà".

Preguntat per la petició del president del PP, Mariano Rajoy, perquè tots els partits es comprometin a acceptar la sentència sigui quina sigui i abans que es conegui, el dirigent de CiU ha recordat que el líder del PP és "el causant principal" del problema, perquè el seu partit va ser qui va recórrer l'Estatut davant del Constitucional.

"Que s'ocupi dels seus assumptes i de les qüestions que concerneixen el PP perquè CiU farà allò que hagi de fer, però no en base del que digui Rajoy", ha reblat, subratllant que serà una sentència "de gran envergadura" i de gran envergadura política" com per despatxar-la "d'un dia per a un altre".

A més, ha recordat que populars i nacionalistes mantenen visions "totalment oposades i contradictòries" sobre l'Estatut, ja que mentre que CiU és un dels autors del text, el PP ha estat qui l'ha recorregut davant del Constitucional. "Cadascun que s'ocupi dels assumptes polítics del seu partit", ha tancat.

COINCIDÈNCIA PP-ERC

De la mateixa manera, tampoc comparteix la idea d'ERC de promoure una manifestació prèvia a la sentència, i ha cridat l'atenció sobre el fet que siguin precisament el PP i ERC, els dos partits que van votar contra l'Estatut, els qui més estiguin encenent el debat de la sentència.

"Desgraciadament, en alguns aspectes de la política espanyola el PP i ERC es retroalimenten mútuament en determinats temes --s'ha lamentat--. Que segueixin discutint sobre el futur, però CiU vol viure la realitat, el present i els problemes de la gent".

dimarts, 25 d’agost del 2009

ला वृंत दे रिउदारेनेस व पैर ल्लार्ग

El Pacte Nacional per a les Infraestructures neix amb l'objectiu de planificar les grans obres a Catalunya fins al 2020, tant les que ha de fer l'Estat com la Generalitat, i contemplant la inversió prevista en cada cas. A les comarques gironines hi ha un reguitzell d'obres previstes, moltes de les quals ja fa molts anys que es reivindiquen, i que fan referència, sobretot, a projectes viaris i ferroviaris. En una primera fase, fins al 2015, es preveu el desdoblament complet de l'N-II, el túnel de Toses, el desdoblament de l'N-260 entre Figueres i Llançà i les obres del TAV entre d'altres, per part de l'Estat espanyol. Pel que fa a la Generalitat, i en la vessant ferroviària, es preveu el ramal de mercaderies de Girona –que ha de passar per Salt–, crear un sistema de rodalies entre Figueres i Blanes i un tramvia entre Flaçà i l'aeroport. En la planificació de les carreteres, hi ha obres ja en marxa com ara el desdoblament de la C-17 entre Vic i Ripoll, de la C-31 entre Palamós i Platja d'Aro o de l'eix transversal. Hi ha altres projectes com ara l'ampliació a 4 carrils de la C-66 entre Besalú i Banyoles, completar l'autovia de l'anella de les Gavarres –entre Medinyà i Palafrugell, i també entre Llagostera i Girona, si bé en alguns casos no es preveu acabar-ho abans del 2015– o bé allargar l'autopista C-32 fins a Lloret.

Per més endavant, entre el 2015 i el 2020, es deixen obres com ara el condicionament de la C-63 entre Maçanet i la Vall d'en Bas, amb les variants de Riudarenes, Santa Coloma, Sils, Anglès, Amer, les Planes i Sant Feliu de Pallerols; el condicionament de la C-26 entre Berga i Ripoll, o l'eix transversal ferroviari, valorat en 5.500 milions.

A part de les obres en trens i carreteres, també s'inclouen altres projectes que afecten, sobretot, el Departament de Medi Ambient, com ara la millora de regadius del Baix Ter i de la Muga. També hi ha prevista la construcció i modernització d'equipaments de gestió de residus o bé l'ampliació de la dessalinitzadora de Blanes.

Intercepten una embarcació furtiva a la costa de Palafrugell (Girona)





Els Agents Rurals van interceptar diumenge passat dia 22 d'agost, davant de la cova de Gispert, al terme municipal de Palafrugell (Girona), una embarcació esportiva que recollia uns tremalls, un art de pesca d'ús exclusiu per a pescadors professionals.

Els agents van seguir a l'embarcació fins que va ancorar a la cala Pedrosa del mateix municipi. Una vegada allà, dos agents de paisà es van identificar i van comprovar que dins hi havia sis persones, entre les quals hi havia el patró del vaixell. Llavors es van decomissar quatre tremalls de 25 metres cada peça i el peix que havien recollit durant tot el dia. A la mateixa inspecció de l'embarcació també es va decomissar un palangre, d'ús exclusiu per a professionals.

En total, els tripulants de l'embarcació havien pescat cinc quilos de peix, que va ser lliurat al centre geriàtric de la Bisbal d'Empordà.

Amb aquesta, ja són tres les actuacions que els Agents Rurals han portat a terme en el litoral de la comarca del Baix Empordà contra la pesca furtiva amb arts de captura que només poden usar els pescadors professionals.

Els tresors de Tutankhamon seran a Barcelona un mes més del previst

L'exposició 'Tutankhamon, la tomba i els seus tresors', prolongarà la seva estada al Museu Marítim de Barcelona fins al 4 d'octubre, un mes més del previst inicialment, a causa de la gran afluència de públic. Des que es va obrir, el 6 de juny, l'han visitat 100.000 persones.

La mostra, que ocupa 2.000 metres quadrats, és una reproducció a escala original de tres de les quatre cambres funeràries del faraó egipci, i reuneix més de 1.500 rèpliques dels objectes que l'acompanyaven en el seu viatge al més enllà. Per recrear la tomba amb fidelitat van treballar, amb tècniques tradicionals, més de 100 artesans egipcis durant diversos anys.

El muntatge té una clara intenció didàctica i permet veure els tresors tal com els va trobar el descobridor Howard Carter el novembre del 1922. Les dues últimes setmanes s'ampliarà l'horari i es tancarà cada nit a les 22.00 hores.
Vota'm al TOP CATALÀ!

Visca la terra, mori el mal govern!

Tots els blocs adherits a aquesta xarxa som blocaires catalans que, des de la nostra llibertat de criteri, pensament i opinió, lluitem per una terra lliure i pròspera.

Seguidors

Dades personals

La meva foto
Riudarenes
Amics de la natura